הכשרת בקבוקי חלב של תינוק לפסח

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 18/04/16 20:23 י בניסן התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לדעת האם ניתן להכשיר לפסח בקבוקי חלב של תינוק, ואם כן כיצד?

אני רוצה לציין שהבקבוקים משמשים רק לשתיית מטרנה, אבל אני שוטפת את הבקבוקים הללו יחד עם בקבוק המים שלו, ממנו הוא שותה לאחר ארוחות כך שלפעמים יש עליו שאריות מזון. לאחר שטיפת הבקבוקים במים ובסבון, אני שמה את כל הבקבוקים בסיר ושופכת עליהם מים רותחים מקומקום (עושה הפרדה בסיר בין הבקבוקים לפטמות, אבל הכל יחד באותו סיר). האם העובדה שאני שוטפת אותם יחד עם בקבוק המים תגרום לכך שלא ניתן להכשירם?

מה לגבי קנקן מפלסטיק בו אני שמה כל יום מים רתוחים עבור בני התינוק? הוא משמש רק למים, וכשאני שוטפת אותו אני שוטפת בספוג נפרד שלא משמש לכלים אחרים.

תודה רבה וחג שמח,

גילת

תשובה

שלום
אפשר להגעיל את שניהם
בהצלחה