מס שאלות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/04/16 11:44 ט בניסן התשעו

שאלה

1. אני וארוסתי עומדים לפני חתונה בע"ה. וכאשר מצלמים את החתונה מקבלים קליפ קצר וסרט ארוך של החתונה. רצינו לשאול מה עם ריקודי הנשים? הרי לא יהיה לי נעים לומר לה שאני רוצה שבכל הסרט והקליפ לא יהיו בכלל חלקים מהריקודים שלה.. האם לנו כזוג מותר לצפות בסרט החתונה שלנו?

2. אמי מינתה אותי להיות שליח למכור את החמץ, כשהגבהתי את העט אמר לי המוכר לומר שאני מקנה את כל החמץ שברשותי לרבנות הראשית.. אך חשבתי על זה, וזה אינו החמץ שלי אלא של המשפחה. האם יש בכך בעיה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. אפשר להכניס לקליפ תמונות של ריקודים מרחוק באופן שלא רואים באופן ברור מישהי רוקדת או לעבד את הצילום כך שהתמונה תהיה 'אומנותית' ולא ברורה.
אפשר לחילופין לשלב את הריקודים במקום אחד בקליפ, בזמן שהקטע הזה מוקרן אתה תוריד את הראש ולא תסתכל.

2. כדאי שתחזור ותמכור שוב את החמץ של המשפחה. הפעם תתרכז בשליחות שלך.