השם רעות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 16/04/16 22:24 ח בניסן התשעו

שאלה

לכבוד הרב,

שמעתי שיש בעיה בשם רעות, ואנחנו חשבנו לקרוא כך לבת שלנו, האם יש בעיה באמת בשם הזה וחייבים להמנע מלקרוא לבת שלנו בשם רעות?

תודה רבה על ההשקעה

תשובה

שלום

עניין זה לא מופיע בתלמודים, בזוהר ובראשונים, ואין מנהג מפורסם באומה להמנע מהשם רעות, ולכן לא צריך להתחשב בשמועות הללו. אנו עבדי ד' ותורתו ולא עבדי המצאות.

מותר לקרוא בשם רעות, במשמעות של אחווה וקרבה עם ד' ועם ברואיו, ובו השתמשו חז"ל במטבע שבע ברכות, ואין לחשוש כלל. שומר ד' כל אוהביו.

כל טוב