תרופה לפסח

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/04/16 00:08 ז בניסן התשעו

שאלה

אני לועסת תרופה D3

בשם calcichew

זה בניית עצם למניעת אוסטיופרוסיס ובגלל בדיקות הדם שלי, אני לוקחת את זה כבר כמעט שנה. ההוראה מהאנדריקרינולוגית מלפני חודשיים, היא שאם אני שוכחת יום אחד, יש לקחת שניים למחרת. לכן קצת מטריד אותי לא לקחת את זה שבוע שלם. התרופה אינה להצלת חיים . היא לא כשרה לפסח. אני אשאל רוקח אם יש תחליף כלשהו אבל אם אין, מה עלי לעשות? הרופאה לא זמינה לשאלות.

תודה

http://www.pharmaline.co.il/229505 (קישור לתרופה)

תשובה

שלום וברכה

אני מבין כי בתרופה אין חומרי טעם, והיא נבלעת.
אם כן, אין צורך בהכשר מיוחד לפסח.
אם יש תחליף - מה טוב, אולם אם אין - יש לקחת את התרופה הזו ללא חשש.

כל טוב