שם לילדה -שובל

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 14/04/16 16:16 ו בניסן התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

ראיתי בתנ"ך את השם "שובל" ומאוד אהבתי אותו ואני חושבת על לתת שם זה לתינוקת שלי, שהיא בת, אך בתנ"ך הוא היה בן.

1. מה משמעות שם זה? מי היה שובל?

2. האם זהו שם טוב לבת (ולא לבן)?

תודה רבה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

1. שובל שמופיע בתורה היה מבני שעיר החורי. אבל יש גם שובל בדברי הימים והוא היה משבט יהודה. אינני יודע מה משמעות השם.
2. אמנם נהגו לא לתת שם של בן לבת, אך כיום זהו איננו שם מובהק לבנים, ולכן מותר. אין בו מעלה מיוחדת. את השם בוחרים ההורים (בהסכמה ביחד). לכן אם אתם שמחים בשם הזה, זה בסדר גמור.
שיהיה במזל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן