קטניות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/04/16 11:37 ו בניסן התשעו

שאלה

אנחנו אשכנזים לא זכור לי בפסח מה אכלנו בפסח זאת אומרת כמובן יין מצות וכו הכל היה כשר כשנישאתי אכלנו אורז תירס וכולה לא זכור לי גם עם בשנים הראשונות שמרנו מקטניות לאחר מכן גיסתי ואח של בעלי אכלנו אצלם אורז ואז גם אני התחלתי להכין בבית לפסח אורז וכל מה שקשור לקטניות בפסח בעלי אומר שאמשיך כך אבל אני לא שקטה שאלתי האם להמשיך עם קטניות או להפסיק דרך אגב כל הילדים שלנו נישאו לעדות המיזרח כיצד לינהוג אודה מאוד לתשובה וחג פסח שמח ומבורך

תשובה

שלום וברכה

נראה לי שיהיה נכון לנהוג במנהג הקטניות בשיטה המקלה ביותר - כלומר, לא לאכול קטניות "בעין" כמו אורז וכדו'.

כל טוב ויישר כוח