המשכת צינורות בחול המועד

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 14/04/16 04:50 ו בניסן התשעו

שאלה

"******אבי 14/04******

שלום כבוד הרב,

כתוב בהלכות חול המועד שמותר להשקות פרחים ושושנים ושאר עצי בשמים שםא לא ישקול בחול המועד יפסדו, והיינו ע""י המשכת צינורות או ע""י ממטרות.

להלן שאלתי.

1. מה הכוונה ב""המשכת צינורות""?

2. האם צינור גינה עם ידית התזה נחשב ""המשכת צינורות"" ואפשר להשתמש בו?"

תשובה

שלום
אני לא ראיתי את הביטוי הזה, אבל הכלל הוא שמותר להשקות כדי שלא ייפגעו הצמחים.
אם אפשר לעשות זאת ע"י מחשב השקייה עדיף, ואם יש טפטפות זה גם עדיף, אבל אם לא, יכול להשקות גם אם צינור, ולהשתדל שזו תהיה השקייה מינמיאלית (כמובן שאי אפשר לדייק בזה בדיוק), ולא כזאת שמכוונת להצמיח ולגדל.