פדיון הבן

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/04/16 19:49 ה בניסן התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

בני נולד ב31.3 יום חמישי, בשעה 17:00

לפי חישוב פדיון הבן צריך להתקיים במוצאי שבת

האם ניתן לבצע את הפדיון ביום שישי בצהריים למען יגיעו כל קרובי המשפחה,

הבנתי שיש מנהג אצל הספרדים שניתן לבצע את הפדיון לאחר 29 יום וחצי?

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אין אפשרות לשנות את היום של פדיון הבן.
את טקס הפדיון עורכים לאחר שנסתיימו שלושים יממות שלמות משעת הלידה, כלומר ביום השלושים ואחד לחיי הבן (על פי התאריך העברי. אם נולד התינוק לאחר שקיעת השמש, יחושב היום הראשון של לידתו לפי התאריך העברי של היום שלמחרת).
עיין
http://www.itim.org.il/עוד-טקסים/פדיון-הבן