כשרות לפסח

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/04/16 18:05 ה בניסן התשעו

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום וברכה,

1. קראתי איפשהו שבקופסאות התבלינים של זעתר מעורב בשומשום יש חשש חמץ גמור, אם אינן כשרות לפסח. מה עליי לעשות בזעתר שברשותי? האם לזרוק או למכור לגוי?

אציין כי במשפחתי נהוג לזרוק/לשרוף חמץ גמור, ולמכור לגוי רק דברים שאינם חמץ גמור.

2. אם קניתי בשנה שעברה שפתון נוזלי כשל"פ, והשתמשתי בו מידי פעם במהלך השנה, האם מותר לי להשתמש בו גם בחג הנוכחי? או שיש איזה חשש חמץ, שמא בא במגע עם השפתיים לאחר אכילת חמץ?

תודה רבה ומועדים לשמחה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כיום יש אפשרות לדעת אם המוצר חמץ או לא כשמתבוננים ברישום: "מידע על אלרגנים': אם כתוב מכיל 'גלוטן' יש חמץ.
אם לא כתוב שיש להזהר מגלוטן - אין חשש לחמץ ואפשר למכור לגוי.
השפתון הנוזלי שנגע בשפתיים במשך השנה לא יכול להיות כשר לפסח (בגלל החשש שאת מציינת).