תחושה לא טובה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 13/04/16 18:03 ה בניסן התשעו

שאלה

שלום רב ,

יש לי סוגיה שהיא יותר מוסרית , אני מסורתית ועובדת במשרד שכולם פה חילונים.

השבוע קניתי לי לצהריים סלט עם גבינה בסניף של ארומה ( סניף שמוכרים בו חלב ובשר)

כשהגיע זמן ארוחת הצהריים פתחתי את הסלט וראיתי חתיכה שנראית כמו עוף ( יכול היה להיות גם פטריה ) ומחמת הספק החלטתי שאני לא אוכלת את הסלט הזה , העניין הוא שבשעה שפתחתי את הסלט היו בחדר האוכל עוד אנשים ואחד מהם הציע לבדוק אם זה אכן עוף ונתתי לו לטעום , איזה טעות עשיתי .. הוא לא שומר כשרות אבל זה כל כך לא מתאים לי !! מרגישה נורא , גם ככה כבר החלטתי לא לאכול מהסלט

שאלתי היא מה עלי לעשות האם עלי להתנצל בפני הבחור שטעם ( הוא בטח יחשוב שהשתגעתי ) אני ממש מצטערת על זה ....

תשובה

שלום

אכן נהגת שלא כדין, ועליך לעשות תשובה- להתוודות בפני ד', להתחרט, ולקבל על עצמך בכובד ראש שלא לשוב על טעויות כאלו אלא לשמור על המחשבה לפני הדיבור.
ממנו תוכלי לבקש סליחה, במשפט פשוט כגון סליחה שהטעתי אותך בבשר וחלב. גם אם ילעג, יש לבקש סליחה על כך שהזקת לו אפילו מספק. אל תתביישי מהמלעיגים.

כל טוב