זרע לבטלה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 13/04/16 10:39 ה בניסן התשעו

שאלה

היי אז ככה שמי גלעד ואני בן 15 ואני מנסה להילחם ביצר הרע הרבה זמן אני פעם מצליח פעם נופל יש שבוע מצליח יום נופל ותאמת כל יום שלא עושה זרע לבטלה אני מאוד שמח מרגיש כאילו ניצחתי אותו אבל איכשהו תמיד תמיד נופל פתאום חושב על משהו ופשוט בלי ידיעה לעצמי מוציא זרע לבטלה וזה כבר מייאש אותי אני לא יודע כבר מה לעשות עם עצמי אני כל בוקר מניח תפילין מנסה כמה שיותר להפסיק פשוט איכשהו תמיד נופל מה אפשר לעשות?איך אפשר להפסיק לחשוב על דברים כאלה?ואיך אפשר לא להתייאש משהו שיתן לי כוח

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אתה בדרך הנכונה,

הדרך שאתה רוצה לחיות בטהרה,

צריך לא להרפות, לדעת שכל יום היצר בא עם כוחות חדשים ומנסה בכל דרך להטות את האדם מדרכו,

כל יום שיש בו מעשים טובים הוא ניצחון גדול ושמחה גדולה,

וצריך להתרגל לנצחונות קטנים, זו הדרך,

וגם אם יש כשלונות צריך לזכור שהרצון הטוב הוא מעל הכל, כומר עצם העובדה שאתה רוצה לחיות בטהרה זה הדבר הגדול שממנו צריך לשאוב שמחה,

חג שמח!

בברכה,

דני ארגמן