בעיות עם ביעור חמץ בבית חילוני

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 13/04/16 10:29 ה בניסן התשעו

שאלה

בס"ד

שלום וברכה לכבוד הרב!

אני נער שחי בבית חילוני מאוד, ובלי עין הרע אני מתחזק וחוזר בתשובה כבר יותר מחצי שנה. אני מניח תפילין כל בוקר, מתפלל שלוש פעמים ביום (אני אפילו קם מוקדם כדי להתפלל ותיקין), קורא תהילים ומקפיד לקיים את ההלכה עד כמה שניתן.

לקראת חג הפסח נתקלתי בבעיה. ההורים לא מוכנים להיפטר מהחמץ בבית, לא משנה כמה אני מנסה לשכנע אותם. אינני רוצה להתווכח איתם חו"ש, או לשרוף את החמץ בסתר, שכן אז ההורים יכעסו עליי ויש פה עניין הלכתי רציני גם כן. אדם מביה"כ הציע לי לעשות ביעור חמץ ביחד איתו אצלו בבית, אך מהחמץ בבית שלי אני לא יכול להפטר. מה עושים? האם יש היתר להשאיר את החמץ ופשוט לא לאכול ממנו, ולאכול בכלים נפרדים?

תשובה

שלום

אשריך שאתה דבק בחיים.

אני מבין שהוריך לא אוכלים חמץ, אך משהים אותו בביתם בארונות.
על כן אתה יכול להשאר בבית, אך לעשות ביטול חמץ, ואם יש חדר שבו אתה חי וישן, תעשה בדיקת חמץ שם בברכה.

אם הוריך מסכימים למנות אותך כשליח, שתמכור את חמצם לגוי, עשה כך, ובזה תציל אותם מאיסור תורה. שכן אפילו ביטול לא יעשו כפי דבריך ועלולים לעבור בבל יראה. מינוי לשליחות הוא במילים פשוטות, אתה שליח למכור חמצי.

תשתדל לשכנע אותם לומר בעברית שכל החמץ שיש להם מכל הסוגים, הוא מבוטל כעפר הארץ.

תאכל רק מכלים שלך, ואל תאכל מה שנתבשל בכליהם או בתנור שלהם.

אם לא מכרו, ולא בדקו וביערו, אזי אסור לאכול לאחר הפסח מהחמץ שלהם, אפילו אם ביטלו.

חזק ואמץ