קרי ותפילין

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 12/04/16 23:30 ד בניסן התשעו

שאלה

לכבוד הרב

אני מרגיש דחיה לשים תפילין אחרי שאני נופל בקרי, האם ההרגשה הזאת מוגזמת?

מותר להתפלל אחרי שחטאתי? עם תפילין?

תודה

אריה

תשובה

שלום

רבינו הגר"א בגליון הזהר כתב שקרי אותיות יקר שנפלו ממעלתן המסודרת, ומשמע שיש קשר לתפילין שהגמ' דרשה יקר אלו תפילין. ועוד, שנקראו אות, וגם הברית היא אות, והדברים שזורים.

אין להניחם כשיש עליך את הלכלוך, ואף אם הוא מכוסה שאין דין טינופת, עדיין כיצד יתפלל אדם כשקטיגור עליו. אלא יש להסיר את זה ולעשות תשובה, ואז להתפלל. וראוי לפני כן כחומרא לעמוד תחת ט קבין.

והייתם קדושים