טבילת כלים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 12/04/16 15:13 ד בניסן התשעו

שאלה

שלום הרב!

האם אני טובל/ מלבן וכו'.. כלי בשרי/ חלבי הוא נהיה פרווה?

אם אני מטביל/ מלבן וכו' לפסח זה גם נהיה פרווה?

תודה רבה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום
טבילה היא לכלי שיוצר על ידי גוי ונקנה על ידי ישראל, וצריך טבילה כשהוא נכנס לקדושת ישראל. זה לא קשור לכשרות של בשר וחלב.
אם מגעילים או מלבנים כלי הוא יכול להפוך את ייעודו מבשר לחלב או לפרווה וכן להיפך.
לכתחילה לקחת כלי בשרי ולהפוך אותו לחלבי או להיפך - לספרדים אפשר לכתחילה (אחרי 24 שעות מהשימוש האחרון), לאשכנזים רק בתנאים מסוימים.
ממילא, אם הכשירו כלי לפסח, אפשר להחליט אחרי ההכשרה למה להשתמש בו.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן