ביצוע עבודה בבית מיד לאחר פסח.

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 12/04/16 08:25 ד בניסן התשעו

שאלה

1) התחלתי להקים גינה בחצר ביתי. האם מותר להמשיך בהקמת הגינה מיד לאחר חג הפסח?

2) האם מותר לקנות מיד לאחר הפסח מחסן לגינה?

3) עץ הנטוע בעציץ 4 שנים, והועבר וניטע בגינה, האם מותר לאכול מפרותיו שנה לאחר נטיעתו?

תודה שושי

תשובה

1. אם כוונת השאלה מצד ספירת העומד - מותר
2. כנ"ל
3. בשביל תשובה ספציפית למקרה שלכם צריך לדעת את התאריכים - מתי נשתל בעציץ ומתי בקרקע.
באופן כללי, בכדי שלא יהיה צורך למנות מחדש את השנים מעת השתילה החדשה, צריך שהעציץ יהיה נקוב עם חור בקוטר של לא פחות מ 2 ס"מ, ושכל השנים בעציץ לא היה הפסק בינו לבין האדמה.
אם אכן זה התקיים, אזי בשנה השלישית שלו הוא היה עורלה, בשנה הרביעים נטע רבעי (שאפשר לפדות את פירותיו), ובשנה החמישית פירותיו חולין.
אך כאמור, צריך לדעת את הזמנים המדויקים בכדי לקבוע מתי מניין שנותיו.