התערבות בסכסוך בעלי עם הוריו

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 11/04/16 14:55 ג בניסן התשעו

שאלה

התחתנתי לפני כחצי שנה.

קצת לפני החתונה, היה ריב גדול בין בעלי למשפחה שלו, שגרם לכך שבעלי אמר שהוא לא מוכן בשום אופן שאבא שלו יגיע לחתונה. עירבתי את ההורים שלי, ששכנעו אותו להשלים איתו למען החתונה, וכך היה. אביו הגיע לחתונה בסופו של דבר והייתה לנו שבת חתן מקסימה בבית הוריו.

קצת לאחר השבת חתן, בעלי החליט שהוא לא רוצה יותר להיות בקשר עם ההורים שלו, כי כשהוא שאל אותם על המתנה שהם הבטיחו לתת לחתונה, הם לא נתנו לו תשובה אמיתית, אלא רק ניתן לך מתישהו, או אמרו ש"יהיה בסדר".

כשניסיתי להתערב בריב של בעלי עם אבא שלו לפני החתונה, זה יצר בינינו ריב מאוד מאוד גדול, ועכשיו אני חוששת מאוד להיכנס שוב לאותו מצב.

מה אני יכולה לעשות? מבחינתו אין לו מה להיות בקשר עם ההורים שלו, ואני חוששת שיום אחד הוא יתחרט על זה. אחיות שלו ניסו לדבר איתו על זה, אך ללא הצלחה. בעלי אדם מאוד מאוד עקשן, ואני לא יודעת איך לעזור לו לרדת מהמקום הזה.

נא עזרתכם

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

ממש לא להתערב במערכת היחסים בינו לבין הוריו,

זו מערכת יחסים שלו ותסמכי עליו שינהל אותה לפי שיקול דעתו,

גם אם הוא יטעה הוא יכול לתקן,

בכל מקרה, ההתערבות לא טובה,

בברכה,

דני ארגמן