פסח בעבודה

חדשות כיפה רבני כושרות 11/04/16 13:58 ג בניסן התשעו

שאלה

שלום רב,

אני עובד בחברה קטנה שנמצאת בבעלות חברה גדולה ובינלאומית.

מנכ"ל החברה הבינלאומית הוא גוי.

רציתי לשאול שתי שאלות:

1. מה אני צריך לעשות כדי שאוכל להמשיך לשתות מהפינת קפה לאחר הפסח, כי יש שם קפה,תה,שוקו ושאר מיני שתיה.

ובמידה ואנו סומכים על כך שהמנכ"ל הוא גוי . האם אני צריך לברר מי הם בעלי המניות?

2. האם אני יכול להשתמש בפסח במיקרוגל הטרף בעזרת שתי כיסויים כמו שאני עושה בכל ימות השנה?

תשובה

1. בדרך כלל אלו דברים שלא ניתן לברר אותם.
עיין כאן http://www.kosharot.co.il/show_hadracha.asp?id=51171
כל דבר שרשימה שהוא לא חמץ גמור ניתן לאכול אחרי פסח.
2. אסור להשתמש בכלי שאינו כשר לפסח וזה בלי שום קשר לאכול שאתה מחמם לעצמך. ולכן זה לא משנה כמה כיסויים תשים על האוכל.