חתונה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/04/16 13:37 ג בניסן התשעו

שאלה

לרב שלוםרציתי לדעת מאיזה גיל רצוי להכיר בחורה לחתונה זאת אומרת מאיזה גיל הכי מומלץ לפי ההלכה?תודה רבה ויישר כוח

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אבות ה; כא
"הוא היה אומר, בן חמש שנים למקרא, בן עשר למשנה, בן שלש עשרה למצות, בן חמש עשרה לתלמוד, בן שמונה עשרה לחפה, בן עשרים לרדוף, בן שלשים לכח, בן ארבעים לבינה, בן חמשים לעצה, בן ששים לזקנהעב, בן שבעים לשיבה, בן שמונים לגבורה, בן תשעים לשוח, בן מאה כאלו מת ועבר ובטל מן העולם."

כיום יש הרבה 'הכנות' לחיים: צבא לימודים וכד' לכן אפשר לאחר במספר שנים.

אתה צריך להיות בטוח שאתה בשל להקים משפחה ולהבין שחתונה זה לא רק חגיגה שמחה אלא נטילת אחריות על גידול משפחה. אם כן אפשר בהחלט להתחתן בגיל צעיר 19 - 20.