זוגיות בריאה?

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 11/04/16 13:12 ג בניסן התשעו

שאלה

שלום לרב,

שמי סאלי. אני בת 21. דתייה. נמצאת בזוגיות כבר שנה עם חילוני.

הכרנו באילת, עשיתי מועדפת והוא למד.

התאהבתי באופי שלו. בחור ענו,ביישן,מכבד מאוד,אוהב,עוזר,תומך.

הוא היה איתי במשברים קשים שעברתי, הוא היה איתי 24/7 שאבי קיבל אירוע מוחי קשה לאחרונה. הוא תמך בי כשאימי עשתה עליי חרם.

הוא ממש תומך ועוזר.

הוא מכבד ושומר שבת בשבילי שאנחנו יחד..

קניתי לו תפילין מהודרות ליום ההולדת.אני מלמדת אותו תנ''ך ומספרת לו סיפורים ומקרבת אותו לאט לאט.

כל סוף שבוע אנחנו מתראים כי בתוך תוכי אני לא רוצה שיחלל שבת.

השבת הקרובה, יוצא מצב שבכפייה אנו לא יכולים להתראות.

אני גרה בנתיבות והוא בנהרייה, לכן קשה מאוד להתראות.

אמרתי לו אמש, 'אם אתה אוהב ומכבד אותי, תשמור את השבת בשבילי. למרות שזה הכי קשה בעולם שאתה לבד'.

הוא ממש לא הבין אותי. הוא טוען שהוא רוצה לצאת עם החברים, הוא בסביבה חילונית והוא לא יכול כל היום לישון ולהסתגר בחדר.

זה הוביל אותנו לויכוח והאמת היא שאני כבר לא יודעת אם זה בריא לי לחיות איתו בעתיד.

אני מאוד אוהבת אותו וקשורה אליו בנפש.

קשה לי לחשוב על פרידה.

איך פותרים את התסבוכת?

אני מרגישה ממש אובדת עצות. על חבל דק.

תודה רבה.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

נכון שהפרידה קשה אבל לחיות לאורך שנים ארוכות בקונפליקט מאוד יסודי בזוגיות שיכול לגרום להרבה מתחים זו בעיה לא לא פשוטה,
אשמח לעזור בפלפון 052-7710491

בברכה,

דני ארגמן