זרע לבטלה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/04/16 12:09 א בניסן התשעו

שאלה

אני בן 15 ושמי ג. לי אחרי הבר מצווה הייתי מניח תפילין כל יום ואחרי שנה בערך הפסקתי ובפורים חזרתי כי קרה משהו אישי במשפחה אז שהנחתי ולפני שחזרתי להניח הייתה לי חברה ובגללה הפסקתי לתת זרע לבטלה בערך חודשים שלוש כבר לא נתתי זרע לבטלה והיה לי קשה תאמת אבל התגברתי ופתאום אני לא יודע היצר הרע פשוט שוב נכנס לי לגוף ואני מתחנן לה' שיתן לי להפסיק ושאני מניח תפילין אני מתחנן שיוציא אותי מזה אני כבר משתגע אני מתייאש אני כל כך כבר רוצה להרים ידיים ואני כל כך שמח שה' חלק ממני כל בוקר בשעה שש ארבעים פשוט קם ומודה לו שהוא נותן לי לקום ושהוא נותן לי להניח תפילין ואני כבר לא יודע מה לעשות עם הזרע לבטלה בבקשה עזרה בבקשה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

זה מאבק קשה מאוד, יש בו ירידות ועליות.
אפשר להגיע לתוצאה טובה - צריך הרבה מאוד סבלנות וכוח להתגבר על כשלונות, בסוף מנצחים!

עיין תשובה מפורטת יותר
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=261724