בשר וחלב ריקוד נשים מול גברים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/04/16 22:28 כח באדר ב'

שאלה

בס"ד

שלום הרב,

יש לי שאלה לגבי אכילת חלב אחרי בשר.

בפורים,בקריאת המגילה,מרוב כל השמחה והריקודים בבית הכנסת,אחת הנשים ממש דחפה לי ליד בורקס שהיה בו גבינה ומבלי לחשוב בכלל נגסתי בו ואכלתי אותו.כשחזרתי הביתה נזכרתי שאכלתי ארוחה בשרית ועברו בקושי 3 שעות.אני שומרת לכל הפחות 4 וחצי שעות.אני מרגישה רע עם עצמי.מה אפשר לעשות?

שאלה נוספת,על עניין של ריקוד נשים מול גברים.צילמתי סרטון שאני וכמה מחברותיי התחלנו לרקוד במעגלים באמצע החצר באולפנה(לצלילי "עבדו את השם בשמחה" ו"עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה" כמובן!)

וזה נורא נחמד.רצינו להראות לראש האולפנה שלנו את הסרטון,אבל אז נזכרתי שיש את העניין של ריקוד נשים וכו'...זה ריקוד במעגלים כזה...מותר לנו להראות את הסרטון לרב?(לראש האולפנה הכוונה)

תודה רבה!!!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. אני לא מבין מהיכן הגעת למספר של 4 וחצי שעות בין בשר וחלב? אינני מכיר לכך כל מקור בהלכה (אולי מהשמים כוונו אותך לשאול את השאלה כדי לתקן קלקול זה...)

2. כדאי לך ללמוד לא לאכול כל מה שדוחפים לך ליד.

3. בכל פעם שאת אוכלת בשרי - תתבונני בשעון כשסיימת לאכול וצייני זאת היטב לעצמך כדי שלא תשכחי.

אם תתחרטי על מה שקרה לך ותקבלי על עצמך את כל מה שנכתב בסעיפים 1 - 3 תהיה זאת תשובה שלמה של הכרה בחטא, חרטה וקבלה לעתיד.

באשר לצילום של הריקודים - נראה לי מיותר להראות זאת לרב (זה רק יביך אותו) אפשר לספר לו על החויה היפה והשמחה שהיתה לך ולחברותיך.