קדושת בית הכנסת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/04/16 15:17 כה באדר ב'

שאלה

שלום רב,

(קודם כל סליחה על העברית שלי, אני מתרגם מאנגלית)

רציתי לשאול האם מותר לחזן/שליח ציבור להשתמש עם ניגונים של פופ וכדומה אם זה יעזור לערב את הקהילה? איפה הפוסקים מדברים על זה?

תשובה

שלום וברכה

יש על כך הרבה מאוד דיונים בספרות השו״ת, כולל תשובה מפורטת של הרב עובדיה יוסף זצ״ל על כך.
קשה לענות על השאלה הזו, שכן היא קשורה גם בהערכה האם בסופו של דבר המנגינות האלה יגרמו לביזוי ורדידות של התפילה, או להפך - יקרבו אנשים אל התפילה.
לכן, הדבר מאוד תלוי בנסיבות, ובהערכת המצב.
באופן אישי, אני מסתייג מכך, בעיקר בשל העובדה שאני רואה ברכה מרובה דווקא במנגינות המסורתיות והייחודיות לתפילה. יותר אנשים באים לבית הכנסת כדי לפגוש אותן, ולא כדי לפגוש את התפילה לבושה במנגינות של פופ, והדבר דווקא מרומם את התפילה, שזו עיקר משימתנו.
אולם, אם רב או מנהיג קהילה במקום מסוים מעריך כי זו הדרך היחידה לקרב אנשים - הדבר מותר, כאשר מדובר במנגינות שאינן ״שירי עגבים״, כלומר: שהן לא מעורר קונוטציות מיניות.

כל טוב ויישר כוח