עילוי נשמת המנוחים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/04/16 11:52 כה באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול מהו הדבר (הגשמי) הכי טוב שאפשר לעשות לעילוי נשמת המנוחים?

כגון, לקנות ספרי לימוד לכולל/בית כנסת, מנורות, כיסאות וכו...

האם משנה הסכום שמשקיעים? או שהעיקר היא הכוונה?

תודה מראש..

תשובה

שלום וברכה

הכיוון שאתם חושבים עליו הוא נכון - לעשות משהו לטובת הציבור, כדי שהעולם שבו אנו חיים יהיה טוב יותר, ומקושר יותר לקב״ה.
אפשר לעשות זאת על ידי קניית דברים לבית הכנסת.
אפשר לעשות זאת על ידי דברים אחרים לטובת הציבור, למשל: ברזיה במקום בו אין מים נוחים לציבור לשתות, או כיוון מחשבה כזה.

הדברים האלה בוודאי לא נמדדים בסכומים קבועים, והדבר מאוד תלוי ביכולות של המשפחה.

כל טוב ונחמה