פתיחת סניף חדש של ''זול ובגדול''

חדשות כיפה רבני כושרות 29/03/16 09:53 יט באדר ב'

שאלה

שלום,

לאחרונה פתחו סניף של "זול ובגדול" בשכונתי.

ערכנו שם קניות ולא בדקתי אם יש תעודת כשרות במחלקת הבשר, כיוון שזאת רשת גדולה שיסודה בשכונות חרדיות. בסמוך לאחר מכן קיבלנו הודעה שהסתובבה ב"וואטסאפ" שאין תעודת כשרות במקום. חזרתי מיידית לאותו מקום וראיתי שאכן אין תעודת כשרות (לדבריהם, הם עדיין בהליך של הוצאת התעודה כיוון שהם סניף חדש), אבל לבקשתי הם הראו לי את כל תעודות המשלוח עם הכשרות לכל מוצר.

האם זה מספיק?

במידה ולא - האם בנוסף לזריקת כל הבשר והעוף שקנינו, נצטרך גם להכשיר את התנור, הסירים והסכו"ם ולזרוק את כלי הפיירקס בהם בישלנו?

(העדפתי שלא לשלוח את השאלה בשו"ת הרגיל, ע"מ שלא להוציא שם רע על המקום במידה ואין בעיה, אבל הפנו אותי מהמזכירות לשאול כאן בכל מקרה. אשמח להשמטת שם הרשת מהפרסום באתר)

תודה,

יהונתן

תשובה

כדאי לברר האם יש משגיח לבנתיים במקום למרות שאין תעודה ( פעמים רבות זה חלק מהתהליך)