נטילת ידיים מהתעוררות תכופה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 28/03/16 18:18 יח באדר ב'

שאלה

******אבי 28/03******

שלום כבוד הרב, להלן שאלתי.

יש לי נטלה ליד המיטה כדי ליטול בבוקר ידיים בלי ללכת מרחק כפי שההלכה קובעת. יחד עם זאת, קורה שבאמצע הלילה הילד מתעורר מבכי, ולא ממש נוח עם הבכי באמצע הלילה להתחיל ליטול ידיים. האם אין מה לעשות וחייב לעשות את זה לפי ההלכה, או שיש איזה שהיא הקלה במקרים כאלה ואחרים? למשל שאני אלך לילד שבוכה להרגיע אותו, ואז לפני שאני חוזר למיטה ליטול ידיים?

תשובה

מכיון שישנן דעות שכל הבית נחשב לארבע אמות, נראה שאפשר לסמוך על זה בשעת הדחק כמו שתיארת