עוגה חלבית בתנור בשרי

חדשות כיפה רבני כושרות 27/03/16 13:28 יז באדר ב'

שאלה

שלום רב, ביום שישי אפיתי פשטידות בשריות בתנור, אחת מכוסה והשניה לא מכוסה כאשר הבשר נמצא למטה והשכבה למעלה תפו"א. לאחר שלוש שעות אפיתי עוגת שמרים שבטעות גיליתי לאחר האפיה שהממרח שוקולד חלבי. מה דין העוגה? מה דין התנור? תודה רבה ויום טוב

תשובה

חסרים פרטים כדי להכריע בשאלה זו. ובכל אופן נראה שאין בעיה כי:
1. הבשר היה מכוסה על ידי תפוחי האדמה ולכן התנור לא התמלא אדים של בשר.
2. וגם אם נגיד שכן היו אדי בשר , מין הסתם התפעלתם את התנור לפחות כמה דקות על חום גבוהה לפני שהכנסתם את העוגה ואם בכל אופן היו אדי בשר בתנור אז הפעולה הזאת שרפה את האדים, וגם אחרי שהוצאתם את הפשטידות מהתנור עדיין היה חם בתנור וגם זה שרף את האדים.