אומגה 3 בכשרות משולש K

חדשות כיפה רבני כושרות 27/03/16 11:41 יז באדר ב'

שאלה

שלום וברכה,

קניתי בטעות אומגה מבלי לבדוק את הכשרות. ברוך השם, אני בריאה, אלא שקיבלתי המלצה מרופא להעזר באומגה 3 לצורך נפשי.פניתי ליבואן שהשיב: מוצר יש אישור כשרות של משולש K אך מכיוון שהרבנות הראשית לא מוכנה לתת כשרות למוצרים המכילים ג'לטין ללא סימון "לחולים בלבד" או "לצרכי רפואה" אנחנו לא מסמנים את הכשרות על גבי המוצר. מצורפת תעודת הכשרות למוצר ממשולש K.

מה לעשות?

תשובה

אני לא שמעיתי על ההוראה כזאת של הרבנות הראשית. ואם כן, מה בעיה לכתוב את מה מה שהם דורשים.
תתקשר למחלקת היבוא של הרה"ר והם יוכלו לאמת את הדבר.
באומגה 3 יש בעיה קשה של שמן דגים ויתכן והוא לא כשר או שלא ידוע מקורו ולכן כדאי מאד להקפיד על הכשר מעולה. יש עם הכשר של העדה החרדית או הכשר מהדרין של הרב לוינגר מבזל שוויץ ויתכן שיש עוד שאיני מכיר.