טבילת רווקה, וקידושי ביאה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 26/03/16 21:09 טז באדר ב'

שאלה

שלום, מספר שאלות להלכה ולא למעשה..

1. רווקה שטבלה לנידתה, מה האיסור לבוא עליה?

2. כאשר היו מקדשים בביאה - עד לרגע הביאה כיצד התהנהגו מבחינת מגע?

לי בראש תמיד היה שכדי להתיר מגע צריך קידושין וחופה.. כיצד הלכות מגע בין איש ואישה באו לידי ביטוי אז?

תשובה

שלום

א.היא עוברת על תקנת הקדמונים שרווקה לא תטבול. בנוסף יש בזה איסור דאורייתא של קדשה לדעת הרמב"ם והטור, ולראב"ד הוא איסור דרבנן ק"ו ממה שאסרו דוד ובית דינו ייחוד עם הפנויה. עיין חלקת מחוקק אבה"ע סימן כו ס"ק א.

ב. לא היו מקדשים בביאה, דרב מנגיד אמאן דמקדש בביאה, וגם לפניו י"ל שהכשרים לא נהגו כן מצד הכיעור שבדבר. ומי שעשה כן, כפי הנראה הקפיד לא לגעת נגיעת חיבה עד העירוי.

קדושים תהיו