מגע בקופאית

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 25/03/16 14:57 טו באדר ב'

שאלה

שלום רב!

האם כאשר בקופה בסופר הקופאית צריכה להחזיר כמה שקלים כעודף ונוצרת נגיעה קלה בין כפות הידיים האם זה אסור? והאם יש הבדל אם היא יהודיה או ערביה? (מתי יותר יש לחשוש)

תודה רבה!

תשובה

שלום

תנו רבנן המרצה מעות לאשה מידו לידה כדי להסתכל בה אפילו יש בידו תורה ומעשים טובים כמשה רבינו לא ינקה מדינה של גיהנם.

אולם אם אינו ע"מ להסתכל בה, ובטעות נגע כשלקח הכסף, אינו יורש גיהנם.

בגויה גם כן אסור, כך עולה ברור מלשון הש"ך ביו"ד סימן קצה ס"ק כ.

כל טוב