נשמת אדם שנפטר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/03/16 12:26 יג באדר ב'

שאלה

שלום רב,

אבי נפטר לפני כחודשיים וחצי, ורציתי לדעת, מה קורה לנשמה שלו מהרגע שהוא נפטר. כל אחד אומר לי השערות ודעות שונות אך הדבר היחיד שכולם אמרו לי או שקראתי הוא שיש הבדל בין השנה הראשונה לפטירה לבין התקופה שלאחר מכן. הייתי רוצה לקבל מעט הסבר בנושא.

והשאלה השנייה היא- האם אכן הנשמה של אבי נמצאת איתנו ורואה אותה ומרגישה אותנו? או שזה פשוט דרך להתמודד עם הכאב הנורא הזה על האובדן.

תודה

עדי

תשובה

שלום וברכה

ראשית, תנוחמו מן השמיים בשנתכם הקשה.
במקום בו כל אחד אומר השערות ודעות שונות אנו יכולים להסיק כי לאמתו של דבר – אין אנו יודעים במדויק מה קורה לנשמה בשמיים. אנחנו משערים, ויש לנו מעט מקורות על כך, אולם אי אפשר להגיד דברים מוחלטים.
במסורת שלנו, אכן בשנה הראשונה הנשמה עדין "אינה מוצאת את מקומה", ויש תהליך של מירוק וזיכוך, לקראת הכניסה המתמדת לגן עדן, ו"כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא". על כן, בשנה הראשונה חלים דינים מיוחדים, וחלק מהם הוא אמירת קדיש, שהיא חלק מעליית הנשמה.
אנחנו גם מאמינים שיש דרך מיוחדת שגם הנפטרים יודעים ממה שמתרחש בעולם, אולם כאמור- לאמתו של דבר אנחנו לא מסוגלים להבין את הנושא הזה על בוריו.

כל טוב ונחמה גדולה