כל שנה אני מסתבך מה עושים ביחץ

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 22/03/16 21:37 יב באדר ב'

שאלה

איך בדיוק הולך העיניין הזה של היחץ? מה עושים ?ואיך בדיוק זה מסתדר? יש הרבה אנשים תודה ואני ספרדי אם זה משנה לך

תשובה

ב"ה

שלום.

אני מבין משאלתך שאתה שואל סימן הסדר "יחץ".
ובכן:
1)ביום שישי כשאתה מסר את הקערה של ליל הסדר תשים 3 מצות רכות [ותוסיף עליהם עוד מצות רכות כפי מספר המסובים ](תעשה חישוב שכל אחד יקבל 3 כזיתות של מצה)
זאת אומרת במקום 3 מצות שהם [כל"י] כנגד כהנים לווים וישראלים תצרף עוד מצות כך שהבוצה הראשונה של המצות שהם כנגד הכהנים תספיק לכולם והקבוצה השניה שהם כנגד הלווים תספיק לכולם והקבוצה השלישית שהם כנגד הישראליים תספיק לכולם.

וכשמגיעים ל" יחץ " תקח את חבילת המצות האמצעיות שהם כנגד הלווים [ותחצה כל מצה לפי האות ד ולפי האות ו ] ואם זה קצת קשה אז תחצה את המצות לא בדיוק באמצע אלא אחד [גדול] והשני [קטן].
את החלק הקטן תחזיר לקערה ואת החלק הגדול תשמור בצד לאפיקומן.

ולמה החלק הגדול הוא האפיקומן? מפני שהוא במקום קרבן הפסח ומחמת החשיבות משאירים את החלק הגדול.

הבנת?

חג פסח כשר ושמח,

עוזיאל אליהו,

.