זמן היערכות לפסח

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 20/03/16 04:39 י באדר ב'

שאלה

******אבי 20/03******

שלום.

אני מנסה לתכנן את ההיערכות לפסח הכשר הראשון שלי. חסרה לי הערכת זמן של הגעלת והכשרת הכלים לפסח.

1. כמה זמן בערך נדרש לכך למשפחה עם ילד קטן?

2. כמו כן, האם חוץ מנקיון הפסח, יש הכנות מהותיות הדורשות זמן מהותי שיש לשים לב בתחנון הזמנים?

3. האם קיימת רשימה כלשהי של כל המשימות הנדרשות להכנה לפסח או שאני צריך להוציא אותה לבד מתוך ההלכות? וכמובן עדיף שהרשימה תכיל גם את הזמן הנדרש לכל פעילות באופן כללי כדי שיהיה אפשר להיערך לכך.

תשובה

שלום
ראשית, אשריך על הזכות הגדולה לשוב לאבא. לעשות סדר כשר.
1. יש את ניקיון הבית באופן כללי. וזה מאוד תלוי בגודלו ובנורמות הניקיון בכל השנה. העיקרון הוא, שבכל מקום שיש חשש לכזית חמץ, לוודא שהוא אינו.
לגבי הכלים - זה מאוד תלוי בכמה כלים אתם מכשירים. הכשרת המטבח עצמו (שיש, כיורים, כיריים, מקרר וכיוצא בזה) כולל הניקיון אמורה לקחת כמה שעות (שוב תלוי במצבו כל השנה).
לגבי הכשרת הכלים, חשוב לציין, שבכל עיר ועיר יש מקומות שבהם עושים הגעלת כלים מרוכזת בימים שלפני החג.
2. כמובן. חוץ חוץ מאיסור חמץ, יש גם עוד תכנים לחג, ומאוד חשוב להתכונן בלימוד, גם מבחינת ההלכות, וגם מבחינת התכנים לליל הסדר.
בנוסף, מאוד חשוב להגיע בנחת ובשמחה לליל הסדר, ולכן אם אפשר, כדאי לייחד זמן בימים שלפני לאמצעים שעל ידם המשפחה תגיע בנחת (יש נוהגים לטייל. וכל אחד כפי המתאים לו).
3. מן הסתם יש, אבל אני לא זוכר כרגע.
עיין בתשובה בקישור המצורף - זה חשוב - http://www.havabooks.co.il/shutSearch.asp?q=ניקיון הבית
בהצלחה רבה