ואפילו בהסתרה - חלק ו': זמן שחנ"ש

חדשות כיפה חברים מקשיבים 20/03/16 02:12 י באדר ב'

שאלה

בפעם הקודמת קראנו על הדמות שבטח בה אחשוורוש שתשרת את מטרותיו ללא עשיית בעיות – המן האגגי מזרע עמלק.

המן מנצל את ההזדמנות ומנסה "לבולל" עוד יותר את היהודים בעזרת השתחוות לעבודה זרה ששם על עצמו – רק מרדכי לא נפל בפח.

המן ניצל את דאגת נאמנות המלך ושכנע אותו שהיהודים תמיד יהיו שונים ולא נאמנים – לכן גזרו יחד גזרת שמד. הסיפור ממשיך...

*

"[וּמָרְדֳּכַי, יָדַע אֶת-כָּל-אֲשֶׁר נַעֲשָׂה, וַיִּקְרַע מָרְדֳּכַי אֶת-בְּגָדָיו, וַיִּלְבַּשׁ שַׂק וָאֵפֶר; וַיֵּצֵא בְּתוֹךְ הָעִיר, וַיִּזְעַק זְעָקָה גְדוֹלָה וּמָרָה. וַיָּבוֹא, עַד לִפְנֵי שַׁעַר-הַמֶּלֶךְ: כִּי אֵין לָבוֹא אֶל-שַׁעַר הַמֶּלֶךְ, בִּלְבוּשׁ שָׂק. וּבְכָל-מְדִינָה וּמְדִינָה, מְקוֹם אֲשֶׁר דְּבַר-הַמֶּלֶךְ וְדָתוֹ מַגִּיעַ*אֵבֶל גָּדוֹל לַיְּהוּדִים, וְצוֹם וּבְכִי וּמִסְפֵּד; שַׂק וָאֵפֶר, יֻצַּע לָרַבִּים. ותבואינה (וַתָּבוֹאנָה) נַעֲרוֹת אֶסְתֵּר וְסָרִיסֶיהָ, וַיַּגִּידוּ לָהּ... וַתִּקְרָא אֶסְתֵּר לַהֲתָךְ מִסָּרִיסֵי הַמֶּלֶךְ, אֲשֶׁר הֶעֱמִיד לְפָנֶיהָ, וַתְּצַוֵּהוּ, עַל-מָרְדֳּכָי*לָדַעַת מַה-זֶּה, וְעַל-מַה-זֶּה]" (אסתר, פרק ד' פסוקים א' – ה').

מרדכי שוב "לא דופק חשבון" לחוק המלך אחשוורוש כדי להציל את העם היהודי.

הוא (בתור צדיק גדול וידוע) עובר על החוק ומגיע לשער המלך בלבוש שק כך שכל שיתפרסם ברבים שמשהו נוראי קורה – ואכן זה עובד.

החדשות מגיעות לכל המדינות וגם לבית המלכה...

*

"[וַיֵּצֵא הֲתָךְ, אֶל-מָרְדֳּכָי*אֶל-רְחוֹב הָעִיר, אֲשֶׁר לִפְנֵי שַׁעַר-הַמֶּלֶךְ. וַיַּגֶּד-לוֹ מָרְדֳּכַי, אֵת כָּל-אֲשֶׁר קָרָהוּ; וְאֵת פָּרָשַׁת הַכֶּסֶף, אֲשֶׁר אָמַר הָמָן לִשְׁקוֹל עַל-גִּנְזֵי הַמֶּלֶךְ ביהודיים (בַּיְּהוּדִים)*לְאַבְּדָם. וְאֶת-פַּתְשֶׁגֶן כְּתָב-הַדָּת אֲשֶׁר-נִתַּן בְּשׁוּשָׁן לְהַשְׁמִידָם, נָתַן לוֹ*לְהַרְאוֹת אֶת-אֶסְתֵּר, וּלְהַגִּיד לָהּ; וּלְצַוּוֹת עָלֶיהָ, לָבוֹא אֶל-הַמֶּלֶךְ לְהִתְחַנֶּן-לוֹ וּלְבַקֵּשׁ מִלְּפָנָיו*עַל-עַמָּהּ]" (ו' – ח').

מרדכי מצווה את אסתר לעשות את דבר מסוכן ביותר – לבוא אל המלך ולהתחנן על העם שלה. מה מסוכן בכך?

המלך יאמר "מצטער, את נעשה אין להשיב, בין כה וכה עצבנת אותי ועל המן אני סומך יותר – מקסימום אביא מלכה חדשה".

אבל לא מזה אסתר