חתונה עם גוי

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 20/03/16 00:22 י באדר ב'

שאלה

כבוד הרב שלום רב!

קרובת משפחתי מתחתנת עוד כשבוע. היא כמובן יהודיה, אך החתן הוא גוי - רוסי. בעיקרון הם התחתנו כבר בחול לפני כמה שבועות (בגלל שהוא גוי אין אפשרות להתחתן בארץ) ועכשיו הם רוצים לחגוג גם בארץ עם משפחה וחברים. ואני מתלבטת אם ללכת, מצד אחד אם אני הולכת - זה כביכול אני מאשרת נישואין עם גויים. מצד 2 - כיבוד הורים, אם לא אלך הוריי יפגעו.

אינני יודעת מה לעשות, אשמח לעזרה

תודה מראש והמשך יום טוב

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אי אפשר ללכת לחתונה עם גוי כי יש כאן חיזוק עבירה,

נכון שיתכן ומישהו יפגע, אבל גם החתונה הזו מאוד פוגעת בך, ובכל עם ישראל.
אדרבא צריך לעשות מה שניתן כדי שלא יתחתנו ובודאי לא ללכת לשם.

בברכה,

דני ארגמן