תקשור

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/03/16 11:21 ט באדר ב'

שאלה

שלום רב

עשיתי מעשה שאני קצת מצטערת עליו.הייתי אצל מתקשרת מאוד מפורסמת נכנסתי אליה וישר היא העלתה את שמות סבי וסבתי מצד ההורים.מסרה לי מסר לא טוב לגבי מישהו במשפחה ואף נקבה בשמו.ולגבי אמרה שיש עיכוב בזיווג מגלגול קודם כי אני גם הייתי גרושה וכעט אלמנה.אציין כי היא רושמת שהארי הקדוש התגלה אליה ומכאן הכוחות. ובנוסף אמרה שרק קמעות יבטלו את העניין.שכולקמע עולה 2500 ש"ח.רב מכין אותם אך אסור לה להגיד מי הרב.אני ממש בלחץ מאז ולא יודעת איך להתמודד.כי מצד אחד היא כן הכריזה על שמות הנפטרים.בבקשה אשמח לייעוץ

תשובה

בס"ד

שלום וברוכיםה

על פי הלכה אין לכל הכתבים אלו גדר של קמע. כל הוצאה כספית היא כהשלכת כסף לריק. כמו כן אין לעשות כל פעולה על סמך דברי מתקשרים למיניהם.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיח
מכון התורה והארץ