אכילה ירקות עלים במסעדות

חדשות כיפה רבני כושרות 17/03/16 15:19 ז באדר ב'

שאלה

שלום ראיתי שאתם ממליצים לא לאכול ירקות עלים במסעדות, האם מסעדות שהמשגיח מקפיד לשטוף עם סבון את ירקות העלים גם א"א לסמוך?

תשובה

עיין במה שנכתב כאן
http://upload.kipa.co.il/media-upload/kosharut/17825913-12252015.PDF
ומתוך כך מובן שאם הירקות הם מאלו שכתובים כאן אז די בשרייה ושטיפה אחת אבל אם הם לא ברשימה אזי צריך יותר משרייה ושטיפה אחת.
ניתן לשאול את המשגיח איזה ירקות עלים הם משתמשים וכיצד הוא מנקה אותם, ומתוך כך תחליט האם נכון לאכול את העלים או לא.