הלכה ימין ושמאל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/03/16 13:56 ז באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב,

השאלה שלי קצת מוזרה ואולי תשמע לך סתימית.אך חשוב שתדע שבגלל עניינים נפשיים העניין כה מעיק עליי:

לפני זמן מה התחלתי בדרך חדשה, כאשר עברתי לעיר מגורים אחרת, מה שקרה זה שדרכתי לראשונה על מדרכת המקום החדש ברגל ימין, אך כשיצאתי מהאוטו חלק גופי השמאלי יצא קודם. שוב, בגלל עניינים נפשיים הדבר מעיק עליי מאד- ומשום שהתחלתי בדרך חדשה בחיי, אני מרגישה שהתחלתי משמאל וכאילו הכל אבוד כבר מראש ואני אכששל. האם נחשב שהתחלתי בימין או בשמאל שהרי יצאתי משמאל, עם חלק גופי השמאלי קודם אך בכל זאת רכסתי ראשית על ימין? אולי אוכל להסיר דאגה מליבי ולראות את העולפ באופטימיות כמו קודם

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין לימין ושמאל כל משמעות ביהדות, אלא דיני כבוד שיש לכבד את הימין לפני השמאל, (למרות שיש דברים שהם בשמאל בדוווקא). על כן אין צורך לחשוב על דריכה או דברים כדומה, אפילו אברהם אמר ללוט שהוא מוכן ללכת לשמאל. העיקר ביהדות מעשה האדם, אם מעשיך טובים הצלחה בצידם, ומכיוון שנראה שאתה רוצה לעשות הטוב והישר אי"ה תלך בדרך טובים ותשמור משפט וצדקה.

שבת שלום
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ