משלחת לפולין-שבת

חדשות כיפה הרב דוד לוי 15/03/16 15:18 ה באדר ב'

שאלה

שלום רב!אני בקרוב נוסעת לפולין עם משלחת ממלכתית . אני דתייה והרוב המוחלט חילונים ,ויש לי בעיה ממש גדולה מבחינת השבת !

זאת אומרת שרוב הסיכויים שיקחו אותנו לקניון וכו'.. מה אני עושה במקרה הזה ,והאם אני יכולה לקבל היתר מהרב על השבת הזאת ספציפית ,בכדי שחלילה אני לא אעבור עבירה כלשהי ?

תשובה

שלום לך

אין שום היתר לחלל שבת לשום דבר בעולם (פרט לפיקוח נפש).
[לא יעלה על הדעת שבמשלחת ממלכתית לא תתאפשר שמירת שבת] ועליך לוודא זאת בהקדם האפשרי ולפעול למען זה טרם היציאה.

[אם אין ברירה - אל תסכימי לצאת] !

חילול שבת אחד, במעשה אחד, של יהודיה אחת, הוא ניצחון ברור לאויבי ישראל ולאלו שרצו להשמיד את עם ישראל.
וכבר לימדו אותנו חז"ל שהמחטיא את האדם זה יותר חמור מאשר מי שמזיק לו בגופו.

בברכה דוד לוי