משלחת ממלכתית לפולין

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 15/03/16 15:18 ה באדר ב'

שאלה

שלום רב!אני בקרוב נוסעת לפולין עם משלחת ממלכתית . אני דתייה והרוב המוחלט חילונים ,ויש לי בעיה ממש גדולה מבחינת השבת !

זאת אומרת שרוב הסיכויים שיקחו אותנו לקניון וכו'.. מה אני עושה במקרה הזה ,והאם אני יכולה לקבל היתר מהרב על השבת הזאת ספציפית ,בכדי שחלילה אני לא אעבור עבירה כלשהי ?

תשובה

שלום

אני מבין את החשיבות שבמשלחת ממלכתית.
יחד עם זאת, אסור הלכתית לעבור על שום דבר מהלכות שבת. ובכלל זה, איסור נסיעה, איסור מסחר, איסור טלטול ללא עירוב, איסור מוקצה ועוד.
לכן עלייך להיערך מראש לנסיעה, כך שתתכנני את השבת כולה מכניסתה עד יציאתה באופן בו שלא תעברי כל איסור, תערכי קידוש וסעודות, וודאי לא תצאי לקניות.
במשלחות ממלכתיות יש חובה ע"פ החוק לדאוג לשומרי שבת. דירשי זאת.

בהצלחה