לשון הרע

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 14/03/16 01:02 ד באדר ב'

שאלה

שלום וברכה,

יש לי שתי שאלות מעשיות בהלכות לשון הרע-

א. לאחרונה סיפרתי לאדם אחד אודות טעות משמעותית שביצעה אחת האחיות בבית חולים מסויים, ולכן הם מקפידים מאוד על הנהלים על מנת לא לחזור על טעות זו שוב. לא הייתה שום תועלת בסיפור זה. כמו כן, שמעתי את הסיפור באקראי, וייתכן כי לא הבנתי נכון, ומדובר בבית חולים אחר, אך כשסיפרתי, סיפרתי על בית חולים מסויים.

האם חטאתי בלשון הרע על צוות האחיות/בית החולים עליו דיברתי?

אם כן, כיצד ניתן לחזור בתשובה על חטא זה?

ב. פעמים רבות אני נוטה לספר למשפחתי על מעלליהם וחוכמתם של ילדי הקטנים. לעיתים מדובר במעשים שליליים, שאופייניים לילדים קטנים, ומתקבלים בהבנה. האם יש בכך לשון הרע?

תודה רבה!

תשובה

א. אכן חטאת בלשון הרע. תזחור לאותו אדם ותאמר שטעית וזה לא נכון ודאי לא בבית חולים זה.
ב. כן אם אין בזה תועלת