אפליקציה שפועלת בשבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/03/16 10:45 ג באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב, אני בתהליכים של פיתוח אפליקציה שהיא משחק, האפליקציה מיועדת לגוים למטרות רווח אך תיהיה זמינה גם בישראל, בתוכה ניתן יהיה לרכוש כל מיני דברים בכסף,

לצערי לא ניתן להפוך אפליקציות ללא זמינות בשבת, וסביר להניח שיתבצעו רכישות בשבת ע"י גוים, אך גם יהודים יוכלו לרכוש בשבת דברים שם כיון שלא ניתן להגביל לפי מדינהרכישות את ה. יש לציין שאין לי צורך להתעסק בה בשבת (הרכישות מתבצעות בתוכה ע"י המשתמש) והיא פועלת מעצמה והיא לא מיועדת מלכתחילה לשימוש בשבת. אלא האופציה היא קיימת.

רציתי לדעת האם ניתן לשחרר אפליקציה כזו, ואם כן מה עליי לעשות עם הכסף אשר נכנס בשבת מהאפליקציה?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אינני רואה כל אפשרות להנות מהכסף של שבת. האפשרות היחידה היא לעשות מכירה של האפליקציה לגוי לשבת ושהוא יקבל את כל הכספים של שבת. כמו כן לא יהיה מפורסם שזה של יהודי (וגם זה בדוחק). בכל אופן צריך לעשות שטר מסודר ומחייב בינם ובין הגוי שיקבל שכר שבת ועוד חלק מהשבוע, כגון ימי ו, ז יהיו של הגוי.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ