בן זוג - מי משלם בדייטים ?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/03/16 00:07 ג באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני בחורה בת 20, יצאתי עם גברים ויוצאת כרגע עם מישהו...

בכל הקשרים תמיד אני מציעה לשלם- כמובן מנימוס...

לרוב קורה לי שכן לוקחים, כן יוצא שאני משלמת ואני חושבת שהגבר צריך לשלם לפחות בהתחלה...

כשמישהו נותן לי לשלם, זה אוטומטית מוריד לי מהחשק לקשר, ממנו... זה מנגנון כזה שחוזר על עצמו.

האם זה בסדר, האם כך צריך להיות?

מה עלי לעשות בעניין זה?

אשמח לתשובה, תודה מראש :)

תשובה

שלום וברכה

לשאלות מעין אלו אין תשובה אחת נכונה.
בוודאי שלא תשובה הלכתית או אמונית.
אך גם לא תשובה בעניינים של דרך ארץ.
זו חלק מהדינאמיקה של הקשרים.
את יכולה להחליט על עמדתך. לאור זה לבחון את בני הזוג שאתם את יוצאת.
את יכולה להחליט להפך - שטבעי הדבר שבהתחלה כל אחד משלם על עצמו.
ואת יכולה להחליט כל דרך אחרת.
בכל דרך שתחליטי יש יתרונות (למשל, בדרך בה החלטת את בוחנת לדעתך האם הוא קמצן והאם הוא נוהג כשורה) וחסרונות (למשל, בדרך בה בחרת את מאבדת בחורים טובים מאוד שלא סוברים כמוך בנושא של מי צריך לשלם בפעמים הראשונות), ולכן אין לך אלא לבחור באיזו דרך את רוצה ללכת.
מניסיוני למדתי כי לא בוחנים את הבחור על פי אמת מידה אחת (משלם או לא משלם), אלא רואים את המכלול, ואז מחליטים.

כל טוב ובהצלחה