כמה שאלות לגבי מהדרין

חדשות כיפה רבני כושרות 11/03/16 02:15 א באדר ב'

שאלה

שלום וברכה

כללית - איזה (סוגי) מוצרים קנויים ניתן לאכול גם בכשרות רגילה או שאינה מהמומלצים שלכם?

לפעמים אנשים נמנעים מלאכול ובסוף מתברר שכן היה אפשר לאכול. לכן חשוב לי לברר כללים.

בדומה לכך, יש מקומות עם כשרות רגילה שבשיחה עם המשגיח מתברר שהכל מהדרין אלא שהבעלים לא רוצה לשלם על תעודה יקרה יותר.

ספציפית - רוצה לשאול לגבי -

1.פריכיות כוסמת 100% של "זן-בר" בהשגחת רבנות מגידו

2.בורקס תפוחי אדמה במאפיה בכשרות רגילה

תודה

תשובה

שלום

השאלה שלך מצויינת ומכילה המון סימנים בשו"ע.
אולם אין ביכולתנו לענות על כל הנושאים ההלכתיים בתשובה באינטרנט.

אם אתה מעוניין להכיר לעומק את עולם הכשרות הפתרון הוא ללמוד לעמוק את עולם הכשרות.

יש באתר המון מאמרים בנושאים שונים אפשר להתחיל משם, או להשתתף בימי עיון וקורסים שאנחנו מקיימים בכל הארץ