האם בית המקדש יהיה על כל הר הבית?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 09/03/16 13:02 כט באדר א'

שאלה

שלום וברכה,

1. ראיתי תמונה של שטח הר הבית והיכן נמצאת כיפת הסלע ומסגד אל אקצא.

איך זה יסתדר שיהיה בית מקדש שלישי על כל הר הבית? או שזה לא נכון והוא יהיה רק חלקית על הר הבית? בלי להפריע למוסלמים-מסגד אל אקצא וכיפת הסלע.

2. או האם בית המקדש השלישי יכלול בבנייתו גם את כיפת הסלע אשר בתוכה (אבן השתייה-קודש הקודשים)? האם זה לא יגרום לשפיכות דמים? האם חובה עלינו להילחם על זה?

3. האם כאשר יבנה בית המקדש על הר הבית כל השערים אליו יפתחו? או שיהיו עדיין שערים סגורים ליהודים כי תהיה שם עדיין ישיבה מוסלמית בשטחי הר הבית (אל אקצא וכיפת הסלע).

תודה רבה,

אשמח למקורות מניין למדים שהר הבית יהיה על כל שטח הר הבית או רק חלקית-מהתורות.

4. האם חובה עלינו להילחם בשביל כך אפילו במחיר של שפיכות דמים. והאם אין עלינו חובה למצוא פתרון שיתאים לכל העדות ולבנות רק על שטח מצומצם-חלקית של הר הבית ובכך למנוע שפיכות דמים? אשמח למקורות מהתורות.

בברכה,

שמעון.

תשובה

שלום

בית המקדש שיבנה במה"ב יהיה על כל השטח, ארון במקומו ומזבח במקומו, כולו על מכונו ללא שיור. גם מקום שאין בו בית, מקודש בהר.

שום נציגות של דת גויים לא תהיה שם, ולא מבנים שלהם. הכל על טהרת הקודש של דת האמת.

הגויים יותרו להגיע להתפלל לד' אלוקינו אך לא בהר פנימה, שהרי גזרו עליהם להיות כזבים לכל דבריהם.

העליה להר ובניין הבית יהיו לאחר שתתבסס זהות הקודש באומה, במלכות של יראת שמים. במציאות כזו הגויים יצאו משם מרצון, ולא יהיה צורך כל כך בגירוש כוחני.
אך אילו יהיה צורך משום מה, ודאי יש בזה גדר מלחמת מצוה ע"י מלך ישראל ובהוראת גדולי הדור שיהיו.

כל טוב