קשר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/03/16 17:08 כח באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב,רציתי לשאול האם אפשר לנתק קשר עם ידידה בתירוץ שהורי לא מרשים לי לדבר איתה על מנת לא לפגוע בה כי אני רוצה להתחזק ?תודה מראש !

תשובה

שלום וברכה

אני מבין שהשאלה היא לשנות מפני השלום, לאמור: את רוצה לנתק את הקשר (לפחות זמנית), אבל אינך רוצה להעליב אותה, ועל כן לומר לה דברים שאינם נכונים.
ההעדפה הראשונה היא כמובן שלא להזדקק לדברים לא נכונים. נאמר בתורה ״מדבר שקר תרחק״, והמצווה הגדולה היא להתרחק מדברים לא נכונים.
אולם, כשהדברים נצרכים מפני השלום - יש חובה לעשות כך.
אם היה אפשר שההורים שלך באמת יאמרו לך את זה - היה יותר טוב.
ובכלל, אם אפשר למצוא דרך לא לפגוע אך גם להגיד את האמת - הכי טוב.

כל טוב