דחיית ברית מילה עקב מצב רפואי של האם

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 08/03/16 13:16 כח באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני בת 30, נשואה עם 2 ילדות.

אני עומדת ללדת תאומים (בן ובת) בשבוע-שבועיים הקרובים בע"ה. (זו תהיה הלידה ה3 שלי). כרגע אני בשבוע 35.

בשבוע האחרון התחילה אצלי תופעה חמורה שנקראת "גרדת הריון" (Puppp), שהופיעה אצלי בעבר גם בלידה הראשונה.

הפעם התופעה הגיעה בעוצמה ממש מוגברת וחזקה לעומת הפעם הקודמת- אני סובלת מגירודים מאוד מאוד קשים כמעט בכל הגוף (בטן, ידיים, רגליים, גב..), ושום תרופה לא עוזרת- קבלתי זריקת סטירואידים ובנוסף כדורים חזקים מס' פעמים ביום, אך זה כמעט ולא משפיע.

כמובן שהמצב משפיע גם על היכולת לתפקד, ועל מצב הרוח.. אני כמעט ולא ישנה בלילות מרוב גירודים.

בפעם הקודמת הגירודים והפריחה התגברו עוד יותר לאחר הלידה (הראשונה), ולקח להם כחודש-חודשיים עד שנעלמו לחלוטין. לכן אני חוששת שהגירודים יימשכו או יחמירו גם הפעם לאחר לידת התאומים.

השאלה היא- במידה והתאומים יוולדו בע"ה במשקלים תקינים, וניתן יהיה לבצע ברית מבחינת הבריאות של התינוק,

האם ניתן לדחות את הברית עקב מצבי הבריאותי עד למועד שבו ארגיש טוב יותר? (במידה וכמו בפעם הקודמת הגירודים שיש לי יימשכו/יתגברו לאחר הלידה).

ועם מי עוד ניתן להתייעץ בנושא זה?

תודה רבה!!

הדס

תשובה

ברית מילה בזמנה חשובה מאוד ודוחה שבת. לכן לא ניתן לדחות את הברית