חזרה בתשובה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 04/03/16 13:22 כד באדר א'

שאלה

תודה על תשובתך ויש לי שאלה נוספת,

אני רוצה להתחיל להתחזק ויש לי ממש רצון להתלבש צנוע (חצאיות וכיסוי ראש)

האם זה יהיה חילול ה' אם אתלבש צנוע אבל אתחיל לשמור שבת בהדרגה? חשבתי להתחיל מלא לסוע בשבת ולא לבשל בשבת, אך האם בגלל שאחרים יראו אותי צנועה ומחללת שבת זה יהיה חילול השם? בוודאי שהמטרה היא לאט לאט לשמור שבת לגמרי בעזרת ה'

תשובה

שלום לך

טבעה של כל אשה להתלבש צנוע - ולכן בענין זה יפה שעה אחת קודם ואין לחשוש לחששותיו של יצר הרע.

כל קיום המצוות אינו תלוי אחד בשני - לא בין המצוות (צניעות ושבת) ולא בתוך המצוות (מי שנסע בשבת - אין לו שום היתר לנסוע פעם נוספת).

מצוות שבת אמנם חמורה מכל המצוות אבל במצוות צניעות יש צד להחמיר יותר כיון שבנוסף לעצם החובה - יש חשש להכשיל אחרים. אמנם זה לא שיקול עיקרי אבל אם זה קורה אלו דברים שיום הכיפורים אינו מכפר עליהם.

בברכה ובהצלחה דוד לוי