האם המדע יסתדר תמיד עם התורה? מתי לא?

חדשות כיפה הרב דוד לוי 03/03/16 22:14 כג באדר א'

שאלה

שלום וברכה,

1.האם המדע אמור תמיד להסתדר עם התורה? ופשוט המדע עדיין לא תמיד מצליח להוכיח לפי דעת התורה.

2. האם יש מקרים שהמדע לא מסתדר עם התורה? אפשר בבקשה דוגמאות מתי המדע מסתדר עם התורה ומתי לא? יותר מעניין אותי מתי לא.

3.האם כל מה שכתוב בתורה יכול להיות מוכח מדעית?

4.נס או תופעת טבע (מדע)- האם 10 המכות ונס קריעת ים סוף יכולים להיות תוצר של תופעת טבע כמו שהמדע טוען ולא נס? או שבהכרח זהו נס ולא תופעה מדעית. האם אי אפשר להגיד פשוט שה' השתמש כנס בתופעת טבע?

בברכה,

ש

תשובה

שלום לך

שאלתך נובעת מטעות של אי הבנת ההבדל.

דומה הדבר לשאלה האם המנוע של המכונית מסתדר עם השאיפות והרצונות של הנהג לאן לנסוע.

[התורה היא רוח החיים] של העולם כולו.
היא צריכה לרומם את הרצון שלנו ליעדים רוחניים.

[המדע] הוא חקר כיצד עולמו של הקב"ה פועל, כמו מכונאי הרכב. אין לו שום דבר עם רצון החיים כמו שלמכונאי אין שום השפעה לאן הרכב יסע אלא [כיצד] הוא פועל ונוסע.

3. אין שום צורך וחשיבות אם זה מוכח מדעית או לא.
יש מי שזה מעודד אותו כאשר הדברים נראים כדומים
יש מי שמצטער מאד כאשר הדברים נראים כדומים כיון שזה עלול להיות מכשול לבני האדם.

4. כל הטבע הוא יציר כפיו של הקב"ה שקבע חוקיות בעולם.
תמיד ניתן להפסיק את החוקיות הזו לזמן קצר או לתמיד (הוא מקיים את העולם בכל רגע ורגע) - 'ברצותו מאריך וברצותו מקצר'.
עצם קיום החיים והטבע הוא נס בפני עצמו אלא שמרוב הרגל אנו טועים ולא מעריכים זאת נכון.

בברכה דוד לוי