שבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/02/16 19:58 יד באדר א'

שאלה

שלום הרב.

ישלי בעיה .. אני משחקת טניס והמאמנת אמרה לנו שיש תחרות המקום עצמו לא שומר שבת וזה המקום היחיד באזור לשחק טניס היא אמרה שיש תחרות ביום שבת מול ערים אחרים אני יודעת שזה אצלנו בעיר שלי ולא בעיר אחרת היא אמרה שחובה לבוא כי אנחנו מייצגים אותם רציתי לשאול מה לעשות בקשר לזה אני נורא רוצה ללכת לתחרות אבל זה שבת ... הרבה חברות אמרו לי שלשחק טניס זה מותר אבל אני לא מתכוונת לנסוע המקום החוג טניס קרוב אלי לבית מרחק של 10 דקות

תודה רבה עמית

תשובה

ב"ה שלום,
בשום אופן אסור לך להשתתף במשחק בשבת,
אף במצב שלא תצטרכי ליסוע ברכב, יש בזה משום "עובדין דחול" ו"זילותא דשבתא" ובודאי אם תלכי למשחק תבואי גם לידי חילול שבת מן התורה.

הנני רוצה לחזק בזה את ידיך על הקפדתך בשמירת השבת.
ודעי לך שבזכות מצווה זו תקבלי שכר בזה ובבא.

נועם מרינבך (חתן הרב)