רעיונות לדברי תורה לרב פורים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/02/16 12:28 יד באדר א'

שאלה

לרבנים הנכבדים באתרא קדישתא "כיפה" תובב"א . אני מחפש כמה נקודות או חידודים לפורים שאוכל לומר במסיבת פורים בתור רב פורים.

אשמח אם תענו לי כי זה דחוף להיום

תודה רבה לכם מוטי ובשבלכם הרב מוטי.

תשובה

ב"ה

לרה"ג מוטי שלום.

אם קבלת על עצמיך להיות רב בפרים אל יהיה הדבר קל בעינך שהרי להיות רב"י פירשו להיות [ר]אש [ב]ני [י]שראל.

בתפקידך זה אתה יכול לרומם ו"להרים" את עצמיך ואת כל הסובבים אותך לגבהים עצומים .
חזק ואמץ אחי!!
ועתה אכתוב לך מספר מקורות שתפתח אותם כרצונך:

1)[יש פסוק במגילה שיש בו את כל אותיות הא"ב כולל הכפולות !!]
הפסוק הוא " ונשלוח ספרים ביד הרצים אל כל מדינות המלך להשמיד להרוג ולאבד את כל היהודים מנער ועד זקן טף ונשים ביום אחד בשלושה עשר לחודש שנים עשר הוא חודש אדר ושללם לבוז "

וזה לא סתם כי אותיות התורה הם אלא שעומדים להגין עלינו מכל אויבנו . ולכן דווקא בפסוק זה שמבטא את הציויי המעשי לכלותינו ולאבדנו ח"ו נמצא עוגן ההצלה לעם ישראל.

יפה נכון?

2)[מספר הפסוקים במגילה הם 166 .]
וזה כנגד 166 מילים שיש בקריאת זכור וקריאת ויבוא עמלק שקוראים בפורים!!
וזה לא סתם כי קריאת המגילה היא היא מצוות זכור את אשר עשה לך עמלק !!

יפה אהה?

3)[נ"ד (54) פעמים נזכר המן במגילה ] ויש נ"ד (54) אותיות בבני המן ובמזמור תהילים שאנו אומרים בתפילה "שיר המעלות לדוד לולי ה' שהיה לנו יאמר נא ישראל לולי ה' שהיה לנו בקום עלינו אדם אזי חיים בלענו בחרות אפם בנו אזי עבר על נפשנו המים הזדונים ברוך ה' וכ"ו" יש נ"ד (54) תיבות שהם שלוש פעמים אזי שנזכר בפסוק.

כי לולי ה' שהיה לנו ברוך הוא וברוך שמו -שהפח נשבר ואנחנו נמלטנו.

את הדברים האלא כתב רבי שלמה הלוי אלקבץ שחי לפי כ500 שנה בצפת בעל מחבר הפיוט "לכה דודי" בספרו מנות הלוי.
לך נא ועיין שם עיון נמרץ ואז תשכיל להיות לא רק רבי של פורים אלא ראש בני ישראל. אמן.

חג פורים שמח לרבי מוטי,

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.